NOHNIK architecture and landscapes

  • nl
  • en

Curriculum vitae Jorrit Noordhuizen – landschapsarchitect

Jorrit studeerde begin 2011 af als landschapsarchitect aan de Wageningen Universiteit. Sindsdien werkte hij bij diverse gerenommeerde ontwerpbureaus aan zowel landschappelijke als stedenbouwkundige opgaven in binnen- en buitenland. Als ontwerper houdt hij zich dagelijks bezig met het verduurzamen van de leefomgeving met behulp van ontwerpen en strategieën voor dorpen, steden, parken en landschappen. Voorbeelden van projecten zijn de gewonnen selectie voor Naerheden – suburb van de toekomst nabij Kopenhagen; openbare ruimte Holland Park Diemen; de gewonnen DBFM tender voor de nieuwe Keersluis te Limmel; restauratie Kasteeltuin IJsselstein; Etelapuisto Park in Tampere (Finland); gewonnen DBFMO tender Hart van Zuid Rotterdam; actieplan centrum Delfzijl (in dienst van Karres en Brands als projectleider/landschapsarchitect). Ook werkte hij aan een verduurzamingsstrategie voor de eilandenkust van North Carolina. Hiervoor werd hij onderscheiden met de Archiprix 2012, de International IFLA Zvi Miller Prize 2011 en de Stedelijk Interieur Award 2011.

Samen met Wieteke Nijkrake won hij in 2014 de ideeënprijsvraag voor de herbestemming van het voormalige poppodium Tivoli in Utrecht, werden zij runner-up bij de ontwerpwedstrijd voor een bezoekerscentrum voor UNESCO werelderfgoed Kinderdijk en ontvingen ze een eervolle vermelding bij Ruimte voor Ruimdenkers voor de herbestemming van HBS Kampen. In 2015 richtte hij  met Wieteke Nijkrake NOHNIK architecture and landscapes op. Sindsdien werken ze samen aan zeer diverse projecten waaronder een onderzoek naar de adaptieve IJsseldijk, de gebiedsopgave Veluwe, het land-art project Duinkarkas Vlieland, landschapsvisie en signing UNESCO Katla Geopark, een zorghotel met 60 kamers, 19 woningen in Meerstad en een expositiepaviljoen voor kunstenares Lotta Blokker en De Watermaker. Het project De Watermaker werd genomineerd voor de ASN Bank Wereldprijs. Ook maakten ze diverse haalbaarheidsstudies en zijn ze regelmatig op IJsland waar ze onderzoek doen en ontwerpen maken voor duurzame recreatielandschappen.

Jorrit is tevens gastdocent aan de Artez Academie van Bouwkunst in Arnhem en is betrokken bij de uitvoering van de summerschool van de Wageningen Universiteit.